La gran muralla

Semànticament muralla significa un conjunt de murs que formen un clos, una barrera…. mai Millor dit!! si us fixeu en la foto, ni és recta, ni es fàcil d’accedir, té molts desnivells i no arribes a veure on acaba… us estareu preguntant si l’arròs que he menjat avui tenia alguna cosa diferent… doncs no…. estava cuinat com sempre..

Avui és un d’aquells dies que la muralla puja i es fa complicada

La comparació es molt adient, però no només perquè és Xina, sinó perquè és una megaconstrucció feta per humans, sense cap tipus de maquinaria! Moltes vegades, les muralles no són només físiques sinó que també són intangibles…. aquí m’he trobat amb forces muralles, entre elles les que un mateix es crea, les culturals, i les que per molt que intentem lluitar sempre estaran…. sempre hem d’intentar buscar aquella escletxa per on poder passar, sempre hi ha una…. encara que costi molt de trobar… si no, intentar buscar aquelles escaletes que estan mimetitzades amb la pròpia muralla que no tothom és capaç de trobar … aquí entra la actitud de cadascú vers els problemes!

pam a pam! Així és com hem sento aquí…

primera muralla: la cultural, la integració a Xina.

Sempre intentes treure ferro a l’assumpte, però avui ha estat un punt d’inflexió…. després de 4 o 5 setmanes amb un traductor que és un cero a l’esquerra, queixant-me d’ell al meu cap des del primer dia, avui l’he tornat a fer fora… és una llarga història, així que ja ho explicaré amb detall… aquí entra la diferència de cultura i la diferent forma de treballar… (ni millor ni pitjor) diferent… i sóc jo la q s’ha d’adaptar, evidentment! Sens dubte! Si no, no estaria a Xina!

Nosaltres veiem un problema, analitzem, busquen la solució i actuem! Directes al problema! Aquí no… com funciona el tema…. bé… simplement mireu la foto…

Segona muralla, la integració amb els teus companys alemanys i el propi partner xinès … no és fàcil… ja us ho dic…. departament històricament liderat per alemanys de pura sang…. i arriba la Marta!! Bingo … de Barna i a sobre no sóc Volkswagen… bé, haig de dir, que al menys els meus companys mes propers venen de Porsche, però no és el mateix clar… i en aquesta muralla també integro l’idioma…. no sóc alemanya (només s’han donat compte per l’alçada!! 🤣) així que la barreja d’idiomes que porto és brutal… anglès, alemany, xinglisch, alguna cosa d’Italià… i el q funciona només amb els occidentals… els signes! Però atenció! Aquí tenen uns altres significats! Això també ho he après!

tercera muralla.… una muralla de la que no m’agrada parlar, però que existeix,… el masclisme…. primera dona a fabricació, que no és alemanya i a sobre de seat…. trencant esquemes!! Però no ho posen fàcil (la vida tampoc ho és) …. has de lluitar i demostrar més del doble…. prou experiències ja les vaig viure a Barcelona, però aquí n’estic visquent algunes més…. costa enoooormement trobar l’escletxa i l’equilibri… la part alemanya, com ja la conec, ja tinc experiència i mes o menys ho vaig trampenjant… la part Xinesa encara està costant… però poc a poc ho aconseguiré! N’estic segura!! Comentaris que m’han fet, d’altres q sé que han dit, d’altres q no he entès perquè ho han dit en xinès i d’altres q imagino però que no en vull ni parlar… seria donar-li una importància que no es mereix…

l’última muralla són les pròpies que ens posem nosaltres…. i aquí ja entro una mica més a l’àrea de cadascú…. l’autoexigencia, la búsqueda de la perfecció i de l’equilibri, i la gran temuda inseguretat…. no creure en un mateix… diria que de totes les muralles. Aquesta última és la pitjor….

I sí…. avui és un d’aquells dies que et tancaries a una habitació cridaries com una boja i et posaries a plorar…. però he après una cosa a la vida…. que pots quedar-te en un racó plorant i auto lamentar-te, preguntant-te perquè t’està passant a tu, o aprendre dels problemes, aixecar-se, treure’s la pols de sobre i preguntar-te que pots fer perquè no et torni a passar i aprendre dels problemes, sempre lluint el teu millor somriure! Aquesta ha de ser l’actitud!!!

Una abraçada a tots i Gràcies per seguir-me!!

Us deixo una gran formula del Víctor Kuppers! Valor de la persona=(coneixement+habilitat)x Aptitud!!

13 respuestas a “La gran muralla

Add yours

  1. Ufff!!!! Sin palabras Marta….!!!!! Ánimos !!! Las Murallas están para saltarlas no para refugiarse detrás de ellas!!! Molts Força!!!’ Endavant, tu post!!!! Et seguim i et donen lo millor que tenim!!! Caliu i una abraçada!!!!!

    Le gusta a 1 persona

  2. Hola Marta, estic mes que segur que de aquí a no gaire temps, les coses aniran molt millor, poc a poc. La fórmula del Víctor Cupers , es igual a Marta Milán. L’exit esta asegurat, i si un chino no funciona, un altre, que no els acabaras. Molts anims i una forta abraçada. T’explicas molt be, d’aqui sortira un Bon llibre, xie xie.

    Le gusta a 1 persona

  3. Dons una vegada més et diré:
    Temps posa a cadascun al joc on té que estar,que tu no tens que demostrar més perquè siguis dóna o perquè ets més baixeta. Que el temps donarà la raó de lo gran que tu ets , quan més dura és la cursa més alegria y motivació et donarà, tot el que escrius surt del teu cor i per això triunfaras estic molt segur. Tu ets una lluitadora una guerrera que mai se atura . Go go go marta la sonrisa molt gran i el temps farà el seu treball.
    Go Marta go tu pots i molt bé

    Le gusta a 1 persona

  4. Fede! Sempre fas q m’emocioni!!! Moltíssimes gràcies per les teves paraules i per creure en mi!! I si… intento no perdre mai l’alegria!! Encara q per dins no estigui gaire bé! La resta de persones no en tenen culpa!!!! Moltes gràcies i una abraçada enooorme!!!!!! Go go go!!! 🤗🤗🤗

    Me gusta

  5. Hola Marta,

    Sé que hace tiempo que estamos desconectadas, pero no he podido evitar seguir tus aventuras en China. Te leo, y me siento taaaan identificada contigo. Yo que llevo viajando a China desde hace 15 años, dos o tres veces al año, y he sufrido y sufro situaciones parecidas a las tuyas. Pero tú eres una valiente, irte a vivir allí sola, sin marido, sin amigos, eso sí que es TENER VALOR. Espero que poco a poco te vayas adaptando a la «chinese way of life» (que no es fácil) y superando esos baches del camino. Triunfar triunfarás seguro, solo el hecho de irte allí imagino que ya es un triunfo, y además llenarás de bonitas experiencias la maleta de tu vida. En una semana estaré por allí, y me acordaré mucho de ti.
    Un abrazo y mucha fuerza!
    Alida.

    Le gusta a 1 persona

  6. Muy buenas Alida! Si, la verdad es q hace mucho que estamos desconectadas. Supongo que nuestras vidas cogieron en algún momento caminos diferentes… pero si…. yo también me acuerdo mucho de ti, y pfufff… 15 años ya!!! Pues no tiene que haber cambiado esto ni nada !!! Yo me acuerdo cuando vine en 2014 y ya ha cambiado un montón!! Supongo q irás a otra zona, pero si estuvieras cerca de Changchun incluso nos podríamos ver ! Un abrazo y gracias por tus palabras
    Marta

    Me gusta

  7. Hola Marta!
    pues no voy cerca de Changchun, lo más al norte que voy es a Zhengzhou, en la provincia de Henan, tb voy a Shanghai, Wuxi, Xiamen y Guangzhou. Así que me pillas un poco lejos, jejeje. Como tu dices, en 15 años China ha cambiado muchísimo; si en 6 meses muchas veces ya veo cambios… nos llevan ventaja en muchas cosas, pero en otras, todavía están como nosotros en los años 70. En fin, espero leer pronto tu próxima aventura 😉
    Un abrazo

    Le gusta a 1 persona

Deja un comentario

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar